De fem grunnleggerne av Det Norske Mikroteatret har jobbet sammen i forskjellige konstellasjoner innenfor film, TV og teater de siste 20 årene. Da vi ble oppmerksom på den stadig økende interessen for og populariteten til mikroteater i Spania, så vi en mulighet til å formidle sterke og dagsaktuelle tema på en ny og spennende måte her hjemme. Utgangspunktet for Det Norske Mikroteatret er å skape et alternativ til de andre teatrene og presentere stykkene vi setter opp i en form hvor du er tettere på handlingen og karakterene enn det du er vant til.

Vanessa Borgli

Vanessa Borgli

er utdannet ved Academy of live and recorded arts (ALRA) i London og Acting Studios i Paris. Hun har jobbet som skuespiller på Oslo Nye Teater, Hedmark Teater og i flere frie teatergrupper. Hun har medvirket i en rekke store TV-produksjoner. Det var Vanessa som tok initiativet til å starte opp Det Norske Mikroteatret. Vanessa har medvirket i følgende av Mikroteatrets oppsetninger: "Blodig Alvor" (2016), "Urtene. Komfyren. Koppen." (2017), "Venus i Pels" (2019) og "Perfekte Fremmede" (2020).

Thomas Kaiser

Thomas Kaiser

hadde sin regidebut i med Staffan Göthes stykke «En natt i februar» i 1995. Han har tyve års fartstid som regissør av drama innen film og TV, bl.a. Mirakel (spillefilm), Unni Lindells Sørgekåpen (NRK), Fox Grønland (TV2), samt ungdomsseriene Veddemålet (NRK) og Skattejakten (NRK), som ble nominert til Gullruten i 2006. Thomas har teaterbakgrunn fra Bergen, hvor han blant annet var med på å starte opp teatergruppen Krabatene i 1995. Høsten 2017 hadde han regi på Mikroteatrets oppsetning av Fredrik Brattbergs «Urtene. Komfyren. Koppen.» Thomas har både skrevet og regissert Mikroteatrets nettbaserte, live-streamede oppsetning "Sommerfesten", som hadde urpremiere 27. mai 2020.

Elisabeth Tvedt

Elisabeth Tvedt

er utdannet ved Film- og Fjernsynsproduksjon ved UiB. Hun har siden 1998 vært ansatt i flere av de større produksjonsselskapene som henholdsvis regissør, redaktør, manusforfatter og programutvikler. Hun har teaterbakgrunn fra Bergen, både på og bak scenen.

Peder Hamdahl Næss

Peder Hamdahl Næss

er utdannet ved London International Film School. Han har vært forfatter på flere TV-serier i Norge og Sverige, manusprodusent, samt hatt regi på flere drama-serier og spillefilmer, bl.a. «Melk» (TV3).Høsten 2016 hadde Peder regi på Mikroteatrets første oppsetning «Blodig Alvor» av Yasmina Reza. Siden da har han også hatt regien på Mikroteatrets oppsetninger "Venus i Pels" (2019) av David Ives og "Perfekte Fremmede" (2020). Sistnevnte er basert på den italienske filmsuksessen “Perfetti Sconosciuti”. Peder har både oversatt og tilrettelagt manuset for teater. 

Rudy Claes

Rudy Claes

er utdannet ved Statens Balletthøyskole og ved Broadway Arts Center (New York). Siden 1989 har hun jobbet som danser og skuespiller ved bl.a. Det Norske Teater, National Theatret og Oslo Nye, samt turnert land og strand. Fra 2004 til 2017 ga Rudy liv til karakteren Eva Rosenkrantz i hverdagsdramaet «Hotel Cæsar». Rudy har medvirket i følgende av Mikroteatrets oppsetninger: "Blodig Alvor" (2016), "Perfekte Fremmede" (2020) og "Sommerfesten" (2020).