Det Norske Mikroteatret er tilbake - også denne gangen blir det «ekstrem realisme» i en stedspesifikk produksjon. 

Medvirkende:

Vanda: Vanessa Borgli
Thomas: Øyvind Frøyland
Produsent: Torvid Fladmoe
Dramatiker: David Ives
Instruktør: Peder Hamdahl Næss

Billetter:

14.10.2019 kl. 19:00
15.10.2019 kl. 19:00
 

Handlingen utspiller seg i et gammelt teater hvor en skuespiller og en regissør møtes i forbindelse med en audition på sistnevntes nye teaterstykke. Alene på teatret tar de tak i stykkets erotiske innhold hvor dominans og underkastelse er sentrale temaer, og hvor maktforholdet mellom mann og kvinne settes på spissen. Skuespilleren og regissøren gestalter hver sin rolle i stykket, men ettersom handlingen i skuespillet begynner å tangere det asymmetriske maktforholdet i arbeidssituasjonen deres, må begge håndtere flere roller på en gang, noe ingen av dem er forberedt på.

Venus i Pels ser nærmere på maktforholdet mellom mann og kvinne, med særlig fokus på symmetri og seksualitet. Forestillingen diskuterer hvordan dette maktforholdet defineres i dag, og ser nærmere på hvem som sitter med definisjonsmakten.  

I kjølevannet av #MeToo-bevegelsen har dette dramaet fått en ny og uventet sprengkraft som selv ikke forfatter David Ives kan ha forestilt seg.

 

Forestillingen er sponset av:

 

Takk til:

 

Nordiska ApS er det største teaterforlaget i Island, Norge, Sverige og Danmark. Forlaget formidler oppføringsrettigheter på et stigende antall internasjonale skuespill og musikaler i ovennevnte land og formidler rettigheter på nordiske verk på det internasjonale markedet. Nordiska ApS har en representant i New York og London, samt et nært samarbeid med det finske teaterforlag, Nordic Drama Corner Oy, som primært ivaretar det finske markedet.